Wednesday, June 4, 2014

JAM BLACKBERRIES I love berries, kamdhenu foods but unfortunately I can not find them easily in Gre


ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ Υπέροχη γλυκόξινη μαρμελάδα βατόμουρο με καταπληκτικό ρουμπινί χρώμα! Φέτος το καλοκαίρι kamdhenu foods μετακινηθήκαμε ελάχιστα, αλλά απο πέρισυ ακόμη είχα στο νού μου να πάω κάποια στιγμή στο βουνό να μαζέψω βατόμουρα. Οπερ και εγένετο, και η μικρή εκδρομούλα μας στον μάλλον κοντινό μας Χολομώντα, με αντάμειψε με μισό κιλό περίπου ζουμερά άγρια βατόμουρα. Μια μικρή ποσότητα πήγε κατ 'ευθέιαν στο λικέρ που ετοιμάζω απο την άνοιξη και για το οποίο θα μιλήσουμε αναλυτικά γύρω στα Χριστούγεννα (!) Και τα υπόλοιπα έγιναν χωρίς δεύτερη σκέψη μαρμελάδα. Μου αρέσουν ιδιαίτερα οι μαρμελάδες απο φρούτα του δάσους (μύρτιλλα, φραγκοστάφυλα, βατόμουρα, σμέουρα) τα οποία στη Ελλάδα είναι δυσεύρετα kamdhenu foods ή τα βλέπεις στα σουπερ-μάρκετ σε μικρούτσικα kamdhenu foods σκαφάκια με αστρονομική τιμή, που είναι φυσικά απαγορευτική για να ξεκινήσεις να φτιάξεις μαρμελάδα. Εχω προσπαθήσει επανειλημμένα να καλλιεργήσω τόσο μύρτιλλα, όσο και φραγκοστάφυλα στον κήπο μου, αλλά το γεγονός οτι είμαστε πάρα πολύ κοντά στην θάλασσα δεν βοηθάει καθολου! Εδώ μόνο σταφύλια kamdhenu foods και ελιές ευδοκιμούν! Βατομουριές έχουμε kamdhenu foods και στα μέρη μας, αλλά κάμμια σχέση με τα βατόμουρα του βουνού, που με την υγρασία του δάσους γίνονται πολύ πιο ζουμερά και ευμεγέθη. Δόση: 500gr Βαθμός δυσκολίας: εύκολο Υλικά: βατόμουρα kamdhenu foods 500gr, 300gr ζάχαρη κρυσταλλική, χυμό απο μισό λεμόνι. Προετοιμασία: Διαλέξετε ώριμα βατόμουρα. Πλύντε τα προσεκτικά, ώστε να μην τα συνθλίψετε, και στεγνώστε τα σε απορροφητικό χαρτί. Βάλτε τα βατόμουρα σε ενα σκεύος εναλλάξ με την ζάχαρη και αφήστε τα να σταθούν για ενα δίωρο σε θερμοκρασία δωματίου. Μεταγγίστε τα μαζί με το ζουμάκι που θα βγάλουν σε μια κατσαρόλα βάλτε την στην φωτιά. Μόλις πάει να βράσει, κατεβάστε την κατσαρόλα απο την φωτιά και αφήστε kamdhenu foods την να κρυώσει. Μεταγγίστε πάλι σε ενα σκεύος, γυάλινο κατά προτίμηση, σκεπάστε με ενα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και αφήστε να σταθούν 12 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Μεταφέρετε το μίγμα στην κατσαρόλα, προσθέστε τον χυμό λεμονιού και βάλτε την στη φωτιά. Αφήστε την μαρμελάδα να βράσει kamdhenu foods μέχρι να δέσει (δεν θέλει πολύ ώρα). Οσο είναι ακόμη καυτή, γεμίστε αποστειρωμένα βαζάκια. Κλείστε τα καπάκια τους, αναποδογυρίστε τα και αφήστε τα να κρυώσουν αναποδογυρισμένα. Διατηρούνται σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για αρκετούς μήνες.
JAM BLACKBERRIES I love berries, kamdhenu foods but unfortunately I can not find them easily in Greece! Ah, when I envied the Italian kamdhenu foods market, where currants, raspberries, blueberries and blackberries made a good impression in their pans! Here, in large supermarkets, sometimes you find currants or blackberries grown in tiny paper cups, coming from 'Ollanda, at absurd prices though. And in times of crisis, you do not easily yield to the temptation to buy some for prearare jam! I tried to colivate currants and blueberries in my garden, but the proximity to the sea does not help their growth. Here only vines and olive trees are the right soil to grow without special care .... I had in mind, however, going to pick blackberries to the mountain, already from 'last year, just waiting for the right season. So we arranged a little excursion kamdhenu foods to the not so distant Mount Holomontas that between the 'other (...' s "other" was the penalty kamdhenu foods area to visit a local tavern, to taste its famous meat skewers ...) we collected Also a good amount of blackberries. Certainly the bramble cresche even in our area, but the berries kamdhenu foods of the mountain, raised kamdhenu foods in an environment with more moisture, kamdhenu foods are pretty juicy and certainly larger. A small amount of blackberries went straight to enrich my rumptof, which we will discuss the Christmas period, while the rest, and without pernsarci kamdhenu foods twice, I prepared a delicious jam. Dose: 500g Difficulty: easy Ingredients: kamdhenu foods 500g of blackberries, 300g caster sugar, juice from half a lemon. Preparation: Choose beautiful ripe blackberries. Wash them carefully and delicately pat dry with paper towels. Put in a container, preferably kamdhenu foods glass, alternating them with sugar and let stand at room temperature for a couple of 'hours. Transfer the berries and their sauce in a saucepan and bring to the fire. Decanted kamdhenu foods into a container and cover with a piece of parchment paper. Let stand for 12 hours at room temperature. Transferred into the pot, add the lemon juice and bring to the fire. Let cook over medium heat until it reaches the desired consistency (it takes a little time!). Fill suffered previously sterilized jars, close the coperchei, flip upside down and let cool. It cons

No comments:

Post a Comment